HAK surađuje s tvrtkom Boost na projektu usklađivanja s GDPR-om

hak-logo-square-512px

Hrvatski autoklub je nacionalna, neprofitna i nestranačka udruga u koju su udruženi autoklubovi, te građani, vozači i vlasnici vozila na motorni pogon. U ovom trenutku u Hrvatski autoklub udruženo je 70 autoklubova s cijelog područja Republike Hrvatske, a udruga broji više od 227.000 aktivnih članova i korisnika članskih pogodnosti.

Hrvatski autoklub obnaša niz različitih djelatnosti: sustav članskih prava i pogodnosti za članove Hrvatskog autokluba; tehnička pomoć vozačima na cesti; touring pomoć i touring usluge članovima i ostalim vozačima; informiranje javnosti o stanju i prohodnosti cesta; sigurnost i preventiva u prometu; izdavačka djelatnost; zaštita okoliša.

Prema Zakonu o Hrvatskom autoklubu te Zakonu o sigurnosti prometa na cestama  Hrvatski autoklub ovlašten je i zadužen za obnašanje značajnih javnih ovlasti kao što su: pružanje tehničke pomoći vozačima na cestama; informiranje javnosti o stanju i prohodnosti cesta u Republici Hrvatskoj; izdavanje međunarodnih vozačkih dozvola; dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu; preuzimanje, prikupljanje, čuvanje i prodaja vozila i plovila pod carinskim nadzorom. Odlukama tijela državne uprave, Hrvatskom autoklubu povjerena je i: organizacija i provedba vozačkih ispita za sve kategorije i vrste vozila; obavljanje stručnog nadzora nad subjektima koji obavljaju osposobljavanje kandidata za vozače; obavljanje stručnog nadzora nad radom stanica za tehnički pregled vozila; organizacija i provođenje homologacije vozila; prikupljanje, čuvanje i prodaja vozila i plovila pod carinskim nadzorom i dr.

Hrvatski autoklub započeo je projekt usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podatka (GDPR), a za vanjskog partnera koji će im operativno pomoći izabrali su tvrtku Boost d.o.o.

Zahvaljujemo se Hrvatskom autoklubu na ukazanom povjerenju.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s